Første laaangtur er ferdig!

Hei, alle sammen. Nå synes vi i BiG-team det er på tide med en liten (faktisk, nokså stor) oppdatering! Vi har vært på reise siden tirsdag 14. oktober, og vi har rukket å oppleve mye forskjellig.

Første stopp var Framnes. Vi kom fram tirsdags kveld, og måtte opp tidlig onsdags morgen (frokosten er en time tidligere enn på BiG!!). Vi ble presentert på morgenandakten, og sto på stand hele dagen. Siden det periodevis var få folk på standen, fikk vi god tid til å gjøre andre ting, som å sove, lese i Bibelen, lage rebus og utforske området rundt skolen. Det er fantastisk utsikt, og mye vind… På kvelden hadde vi møte, med info om BiG, skuespill og andakt. Vi jentene var også hos miljøarbeideren, Anita, på kakebesøk. Det var veldig koselig.

IMG_7107Klare for avreise 

IMG_7164Vakre jenter, vakker utsikt

Torsdag morgen bar det videre til Kongshaug Musikkgymnas. Også her ble vi presentert på morgenandakten, og vi satte opp stand i peisestua. Vi stekte vafler nesten hele dagen, og vi skal ikke stikke under en stol at en litt for  stor andel av vaflene ble spist opp av BiG-team… Vi holdt møte på Kongshaug også,og siden Kongshaug er et musikkgymnas, reklamerte vi for Bibelskolen ved å etterlate oss BiG-plekter på alle stolene. Noen triks må man da kunne bruke.. Etterpå spiste vi kveldsmat, før vi dro til vakre Sotra.

IMG_7234

BiG-team poserer foran Villaen på KongshaugIMG_7274

Hurra for høst

IMG_7336

Vilde og Simon spiller “fugleburet” 

På fredagen hadde vi fri store deler av dagen. Det var strålende sol, så vi dro rett og slett på en liten rundtur i området. Vi fikk omvisning på fiskebåten til Ole Hamre (Vildes far), og vi var på vaffelbesøk (ikke lei av vafler enda, nei..) hos besteforeldrene til Vilde. Vi fikk også dratt en svipptur innom Bergen by, som forøvrig ser veldig bra ut under solens slør. På kvelden var det duket for kaffe og pai hos Maria Reigstad, og C-fest på bedehuset. Der var det quiz, andakt, pizza og kåring av kveldens beste antrekk.

IMG_7362

 

Vi jobbet skikkelig hardt for dette bildet #selvutløserIMG_7384

Cool, Crew, Cowgirl, Cola, Crew

FRIHELG! Det er sikkert ikke så spennende å høre om frihelgen vår, men vi kan si at noen av høydepunktene var trasking på kjøpesenter (grunnet masse regn), krabbe-party og jobbing med bokrapport.. Og sist, men ikke minst, VILDE HAMRES BURSDAGSFEST! Vi har vært så velsignet, og fått lov til å bo hos Vildes familie hele helga. En ekstra takk sendes til familien Hamre, vi setter stor pris på gjestfriheten deres.

IMG_7298

 

Vakre Vilde, 20 år

På mandag sto vi på stand på Danielsen videregående skole i lunsjpausen, og etter at vi hadde pakket og spist middag, satte vi kursen mot de østligere trakter igjen. Siden det ble litt uventede endringer i planene, og en post på programmet ble kansellert, dro vi heller på overraskelsesbesøk til BiG. Det var god stemning, og godt å slappe av hjemme et par dager.

IMG_7405Viktig å dele ut flyers, gjerne på en kreativ måte

På fredag var vi på basar, arranget av Storsalen Gospelkor. Der var det god stemning, gode kaker, påfyll av kaffe for KUN fem kroner, sang og loddsalg. Pengene fløy, og gevinstene rant inn. Blant annet vant simon rosa sokker, tekopp med hjerte på, og rosa fleecepledd (da var årets julegaver i boks). Vi møtte også mange gamle BiG’ere – kjempekoselig.

IMG_7550Manglet ikke på kjøperglede. Alt for misjonen!

På mandag hadde vi fri nesten hele dagen, og den ble brukt til å sove lenge, tusle i byen, spise god mat, og kose seg. Vi var på et kort, men veldig koselig, møte med Per Sigve, som har ansvar for årets skoleovertakelse. Vi er så heldige at vi, som team, får være med på det, og vi fikk derfor gleden av å både drikke julebrus (selv om det egentlig er litt for tidlig), spise nøtter og druer, og ha en hyggelig prat med Per Sigve. Natten ble tilbragt i Hobøl, hos Ingrid, hvor vi også fikk kveldsmat. Folk er så snille med oss!

På tirsdag bar det ned til Gjennestad Gartnerskole, hvor vi ble tatt imot med sang og trompeter (neida, det var ikke så ille). Vi ble godt tatt i mot, og rektor presenterte oss for elevene, ved middagen. På kvelden hadde vi chill-kveld, hvor vi stekte vafler, snakket og spilte spill. På onsdagen hadde Ingrid lunsjandakt, og vi hadde møte på kvelden, med skuesipll, andakt og bønnevandring. Vi hadde også teammøte på kvelden, hvor vi spiste pizza, leste i Bibelen, snakket om turen og ba sammen. På torsdag, altså siste dag av turen, var vi med i kristendomstimen til en Bygg og Anleggsklasse. Der fikk vi snakke litt om oss selv, om hvorfor vi hadde valgt å gå på bibelskole, og vi fikk diskutere med elevene hva som gir et menneske verdi. Veldig spennende å få være med i timen, og gjøre noe litt annet enn møte og stand. Johannes hadde lunsjandakt, og da vi var ferdig med å spise, bar det hjemover til vår alles kjære bibelskole. IMG_7214

Chef Husa ved vaffeljernet

DSC_0296

Fra møtet på Gjennestad

Takk for at du ville lese gjennom denne lange posten her. Vi skal prøve å bli flinkere til å oppdatere bloggen underveis, slik at det ikke blir en novelle hver gang!
Gud velsigne deg