Category Archives: Uncategorized

Vi er igang igjen!

Heisann!

Nå er 2014 over, og vi har kommet over halvveis i året som BiG-team. De siste ukene har det skjedd mye her på Bibelskolen. Vi startet det nye året med SOT, eller skoleovertakelse, som det heter. Det kom 14 tidligere BiG-studenter, som rett og slett tok over skolen, og hadde undervisning og opplegg for studentene. Vi i BiG-team var så heldige å få lov til å være en del av staben. Vi hadde aktiviteter med studentene, jentene i teamet hadde undervisning, vi var med på fokuskvelder, og vi var med på å arrangere basar. Det virker som om SOT 2015 var en innertier, og at studentene sitter igjen med mange gode minner.

IMG_8744

Per Sigve og Sigrid ledet oss gjennom Basar 

Uka etter var det duket for TT4. Det var en uke med god og variert undervisning, interne og ekterne forelesere, og mye lek og moro. Etter TT4 var vi veldig klar for å komme igang med teamarbeidet igjen. Vi har et spennende halvår foran oss, med mye reising, og derfor har vi hatt god bruk for peroiden etter SOT og TT.

I helga sto vi på stand på Impuls Stavanger. Vi dro fra BiG på torsdag, og hadde en rolig kveld hos Husa. På fredagen rigget vi stand, og festivalen var igang. Det var umulig å telle alle sammen, men det må ha vært godt over 1000 folk der, kanskje til og med 2000. Utrolig at de får stappet så mange mennesker inn på et så lite område. Vi hadde gode samtaler med folk, både de som hadde søkt, og de som ikke hadde søkt. Vi snakket med interesserte og uinteresserte. Noen kom til standen for å være med på gjettekonkurransen, andre ville bare ta seg en pause i sakkosekken (den er virkelig kjekk å ha). En ting er sikkert, og det er at de fleste kom til standen vår for å smake på BiG-dropsene. Det var tre jenter som hadde gått rundt til alle sandplassene for å teste ut kvaliteten på dropsene, og vi fikk prisen «årets beste drops 2015». Veldig fornøyd med det.

IMG_9056

Når BiG-team er på tur, går det i Black Stories og heklingIMG_9030

Beskrivende bilde

IMG_9019

Ingrid og Vilde, klar for Impuls StavangerIMG_9022

Wohoo, BiG-dropsene er årets godteri!!

Helga var lang og intens, men også veldig interessant og givende. Etter et par rolige dager på
BiG, med blant annet aking og baking, og vasking av bilen, er vi nå i Trondheim, for nok en festhelg. Impuls Trondheim starter i dag, og vi er veldig klar for nok en helg med mange gira ungdommer.

IMG_9246

Fra akedagen med idrettsklassen

IMG_9185Fra akedagen med idrettsklassenIMG_9137

Ingrid, vår flotte bålmester

IMG_8851

Vilde og Anna Martine tok på seg den kalde oppgaven å vaske bilenIMG_8854

BiG-team på middagsbesøk på Toten

Kom gjerne innom standen vår, hvis du er i Trondheim! Vi talas :-)

UanZ og Tryggheim

Nå har vi kommet hjem fra vestlandsturen vår. Vi hadde gleden av å være med på UanZ ungdomskonferanse fra lørdag til søndag. Det var topp stemning, mange folk og et utrolig bra opplegg. Temaet for konferansen var “Bibelen 100%”, og selv om vår hovedoppgave var å stå på stand, fikk vi med oss gode taler og seminarer. I tillegg var konserten med Trygve Skaug på kvelden på lørdagen et høydepunkt. Vi begynner å bli ganske rutinerte på å sette opp og ta ned standen vår, og det kan muligens ha vært rekordtid på nedrigg i helgen (kanskje vi skal begynne å ta tiden?) Vi har fått bo hos Husa hele helgen, og vi vil takke familien for veldig god mat og gjestfrihet. Dere har i vist en enorm hjertevarme!

IMG_8048

Standen er oppe, og Vilde og Simon er klare for å sanke nye søkere til BiG

IMG_8061

Vafler går aldri av moten, selv ikke etter vaffelsteking på nesten hver skole vi har vært

IMG_8077

Lørdag kveld: konsert med TrygveSkaug. Nært og vakkert

IMG_8092

Vinneren av gjettekonkorransen – gratulerer

IMG_8129

Vi besøkte til og med Kleppekrossen! #bukk

IMG_8256

På mandag fikk vi besøk av Hilde, som går TT. Kjempekoselig! 

I tillegg til å være på UanZ, var vi på Tryggheim vgs på tirsdag . Der sto vi på stand fra lunsj til middag. Vi stekte vafler, hadde konkurranse og snakket med mange hyggelige mennesker, både kjente og ukjente. Husa gikk på Tryggheim i fjor, så han trakk mange folk til stand – det liker vi! Etter middag bar det tilbake til BiG. I bilen var det god stemning og julemusikk (vi vet det er litt tidlig, men dette var vår eneste sjanse til å høre på julemusikk på langtur). Vi rakk akkurat å komme hjem til kveldsmat – jippi!

IMG_8138

Vi fikk besøk av Ane, som gikk på BiG i fjor

Nå står adventstiden for tur, og mange godbiter venter. Vi kommer til å være på BiG stort sett hele desember, hvor vi blant annet arrangerer juleverksted for elevene.
Vi i BiG-team ønsker dere alle en velsignet advent! Dere hører snart fra oss igjen :-)

 

Vestlandet – here we come!

Halloen, du!

Nå har vi kommet igang med vår andre langtur, og denne gangen har vinden ført oss til vestlandet, eller nærmere bestemt Karmøy. Vi har siden tirsdag bodd hos Sigrid, som går TT-linja (til tjeneste) på Bibelskolen. På onsdag var vi på Lundeneset, hvor vi sto på stand i lunsjen og rundt middagstider. Vi hadde drops-konkurranse, stekte vafler og sjonglerte. Gratulerer til Ola, som klarte å tippe nærmest riktig antall drops. Hjemme hos Sigrid gikk mye av tiden med på å løse “black stories”, altså detektivgåter. Vi fikk også taco og kaffe (dog ikke samtidig). Vi retter en stor takk til familien Utvik, for gjestfrihet og hyggelig samvær. Dere er supre! Torsdag ettermiddag tok vi farvel med Sigrid, og dro videre til Klepp, til Husa. I dag har vi vært i Frøyland og Orstad kirke, og rigget opp BiG-standen. I morgen braker det nemlig løs med UanZ ungdomskonferanse. Vi gleder oss veldig, og håper å se mange både kjente og ukjente fjes.

IMG_7973

Gratulere til Ola (i midten) som vant dagens konkurranse

IMG_7982

Vi er på Lundeneset, og det er topp stemning
IMG_8022

Boklesing og sofakos hos Sigrid 

Første laaangtur er ferdig!

Hei, alle sammen. Nå synes vi i BiG-team det er på tide med en liten (faktisk, nokså stor) oppdatering! Vi har vært på reise siden tirsdag 14. oktober, og vi har rukket å oppleve mye forskjellig.

Første stopp var Framnes. Vi kom fram tirsdags kveld, og måtte opp tidlig onsdags morgen (frokosten er en time tidligere enn på BiG!!). Vi ble presentert på morgenandakten, og sto på stand hele dagen. Siden det periodevis var få folk på standen, fikk vi god tid til å gjøre andre ting, som å sove, lese i Bibelen, lage rebus og utforske området rundt skolen. Det er fantastisk utsikt, og mye vind… På kvelden hadde vi møte, med info om BiG, skuespill og andakt. Vi jentene var også hos miljøarbeideren, Anita, på kakebesøk. Det var veldig koselig.

IMG_7107Klare for avreise 

IMG_7164Vakre jenter, vakker utsikt

Torsdag morgen bar det videre til Kongshaug Musikkgymnas. Også her ble vi presentert på morgenandakten, og vi satte opp stand i peisestua. Vi stekte vafler nesten hele dagen, og vi skal ikke stikke under en stol at en litt for  stor andel av vaflene ble spist opp av BiG-team… Vi holdt møte på Kongshaug også,og siden Kongshaug er et musikkgymnas, reklamerte vi for Bibelskolen ved å etterlate oss BiG-plekter på alle stolene. Noen triks må man da kunne bruke.. Etterpå spiste vi kveldsmat, før vi dro til vakre Sotra.

IMG_7234

BiG-team poserer foran Villaen på KongshaugIMG_7274

Hurra for høst

IMG_7336

Vilde og Simon spiller “fugleburet” 

På fredagen hadde vi fri store deler av dagen. Det var strålende sol, så vi dro rett og slett på en liten rundtur i området. Vi fikk omvisning på fiskebåten til Ole Hamre (Vildes far), og vi var på vaffelbesøk (ikke lei av vafler enda, nei..) hos besteforeldrene til Vilde. Vi fikk også dratt en svipptur innom Bergen by, som forøvrig ser veldig bra ut under solens slør. På kvelden var det duket for kaffe og pai hos Maria Reigstad, og C-fest på bedehuset. Der var det quiz, andakt, pizza og kåring av kveldens beste antrekk.

IMG_7362

 

Vi jobbet skikkelig hardt for dette bildet #selvutløserIMG_7384

Cool, Crew, Cowgirl, Cola, Crew

FRIHELG! Det er sikkert ikke så spennende å høre om frihelgen vår, men vi kan si at noen av høydepunktene var trasking på kjøpesenter (grunnet masse regn), krabbe-party og jobbing med bokrapport.. Og sist, men ikke minst, VILDE HAMRES BURSDAGSFEST! Vi har vært så velsignet, og fått lov til å bo hos Vildes familie hele helga. En ekstra takk sendes til familien Hamre, vi setter stor pris på gjestfriheten deres.

IMG_7298

 

Vakre Vilde, 20 år

På mandag sto vi på stand på Danielsen videregående skole i lunsjpausen, og etter at vi hadde pakket og spist middag, satte vi kursen mot de østligere trakter igjen. Siden det ble litt uventede endringer i planene, og en post på programmet ble kansellert, dro vi heller på overraskelsesbesøk til BiG. Det var god stemning, og godt å slappe av hjemme et par dager.

IMG_7405Viktig å dele ut flyers, gjerne på en kreativ måte

På fredag var vi på basar, arranget av Storsalen Gospelkor. Der var det god stemning, gode kaker, påfyll av kaffe for KUN fem kroner, sang og loddsalg. Pengene fløy, og gevinstene rant inn. Blant annet vant simon rosa sokker, tekopp med hjerte på, og rosa fleecepledd (da var årets julegaver i boks). Vi møtte også mange gamle BiG’ere – kjempekoselig.

IMG_7550Manglet ikke på kjøperglede. Alt for misjonen!

På mandag hadde vi fri nesten hele dagen, og den ble brukt til å sove lenge, tusle i byen, spise god mat, og kose seg. Vi var på et kort, men veldig koselig, møte med Per Sigve, som har ansvar for årets skoleovertakelse. Vi er så heldige at vi, som team, får være med på det, og vi fikk derfor gleden av å både drikke julebrus (selv om det egentlig er litt for tidlig), spise nøtter og druer, og ha en hyggelig prat med Per Sigve. Natten ble tilbragt i Hobøl, hos Ingrid, hvor vi også fikk kveldsmat. Folk er så snille med oss!

På tirsdag bar det ned til Gjennestad Gartnerskole, hvor vi ble tatt imot med sang og trompeter (neida, det var ikke så ille). Vi ble godt tatt i mot, og rektor presenterte oss for elevene, ved middagen. På kvelden hadde vi chill-kveld, hvor vi stekte vafler, snakket og spilte spill. På onsdagen hadde Ingrid lunsjandakt, og vi hadde møte på kvelden, med skuesipll, andakt og bønnevandring. Vi hadde også teammøte på kvelden, hvor vi spiste pizza, leste i Bibelen, snakket om turen og ba sammen. På torsdag, altså siste dag av turen, var vi med i kristendomstimen til en Bygg og Anleggsklasse. Der fikk vi snakke litt om oss selv, om hvorfor vi hadde valgt å gå på bibelskole, og vi fikk diskutere med elevene hva som gir et menneske verdi. Veldig spennende å få være med i timen, og gjøre noe litt annet enn møte og stand. Johannes hadde lunsjandakt, og da vi var ferdig med å spise, bar det hjemover til vår alles kjære bibelskole. IMG_7214

Chef Husa ved vaffeljernet

DSC_0296

Fra møtet på Gjennestad

Takk for at du ville lese gjennom denne lange posten her. Vi skal prøve å bli flinkere til å oppdatere bloggen underveis, slik at det ikke blir en novelle hver gang!
Gud velsigne deg

Veritas og snaaaart langtur

Lørdag er det igjen klart for Veritaskonferansen på BiG. Vi i BiG-team skal selvfølgelig være til stede og håper også at vi treffer akkurat deg. Vi håper på at dette blir en heidundrane bra helg med mye bra påfyll. Årets Veritaskonferanse er den andre av sitt slag. Det er en trosforsvarskonferanse som arrangeres av Laget, NLA Høgskulen Gimlekollen og Bibelskolen i Grimstad.

http://www.veritaskonferansen.no/index.html

Ikke nok med det, på Fredag blir det debatt på UiA mellom Stefan Gustavsson, en kristen foredragsholder og forfatter, og en representant fra Human-Etisk Forbund, Gunn Hilde Lem.

Sjekk ut info her:

http://www.veritaskonferansen.no/img/Debatt.jpg

Denne uken har vi hatt litt forskjellige små og store oppgaver. Vi forbreder oss til den første langturen som vi starter på allerede neste tirsdag (14.Oktober 2014). Vi gleder oss og er spente og klare for å komme ordentlig i gang! Følg med på bloggen (bigteam.no) for å få med deg mer om turen vår! I tillegg reiser vi rundt for å presentere og informere om Veritaskonferansen. Tirsdag var vi på Lagsmøte på Norkirken. Vilde og Simon hadde et lite dramastykke som ble etterfulgt av en andakt av Vilde.

IMG_7968

 

BiG-team 14/15 sin første tur utenbys

På fredag som var (12/09 -14) bestemte vi oss for å reise til Oslo. Lørdag pakket vi i bilen og kjørte til Drammen. Vi tok en overnatting hos Simon og fikk middag og en omvisning i Drammen, by night! PS: Er du i Drammen, gå til Ypsilon -brua, rett ved siden av den, der har de tidenes lekeplass! 

IMG_7715

IMG_7724

Søndag morgen fikk vi en nydelig frokost av mamma Lippert. Vi satte oss i bilen og kjørte inn til O`store Oslo for BiG-almuni og høsttakkefest i Storsalen. Vi sto på stand for å verve fastgivere og vise at BiG fortsatt lever! Etter en heidundranes Gudstjeneste og festdag i storsalen drog vi på besøk til Endre og Lars-Ove sin ungkarsleilighet på Majorstuen. Desverre var ikke Lars-Ove hjemme, men Oslos BiG13/14 studenter stilte godt opp.

IMG_7757

Vi la igjen et spor fra vårt besøk og drog videre til Hobøl for søndagsmiddag og eplepai. På vei hjem igjen til BiG tok vi Bastø-Fosen fra Moss til Horten. Vi leste bibelen ute på dekk med en vakker kveldssol i horisonten.
IMG_7768

Takker og bukker for en flott tur utenfor Grimstads grenser!
Nå er vi godt igang med planlegging av neste tur som starter 14. Oktober.

 

Endelig!

 

Heisann!

BiG-team 14/15 er på plass, og klare til å gjøre en innsats! Vi er akkurat ferdig med to ukers undervisning på TT, altså linja “Til Tjeneste”. Vi har lært om trekanter og halvsirkler, vi har lært om lederskap og medvandring, vi har snakket om PR, og tatt personlighetstest. Det var to veldig bra uker, men på slutten begynte vi virkelig å klø i fingrene etter å starte.
Planleggingen av høsten er allerede igang, og vår kjære leder, Simon, er fullt opptatt med å sende mailer og ringe til skoler. Bilen er skinnende ren, og bildet av årets team har kommet opp på bakruta.

IMG_6186

Fra venstre: Vilde Hamre, Johannes Husa, Ingrid Kristine Melvær, Simon Kristopher Lippert, Anna Martine Jarlvang Karsrud

Vi er skikkelig gira på det kommende året, og har lyst til å se akkurat DEG!

Talas